Máslová bublanina s jahodami

Nedělní bublanina s jahodami

Nedělní bublanina s jahodami

Rychlý recept na nedělní buchtu ze surovin, které určitě máte doma. Bublanina je ideální na zpracování zmražených zásob ovoce. Suroviny není nutné vážit, protože je odměříme hrnkem. Můj hrnek má 150ml a recept mi stačí na jeden plech. Pokud budete chtít vyšší korpus, vezměte hrnkem o objemu 250ml.

Pokud máte jenom obyčejnou mouku, dejte 3 hrnky polohrubé, receptu to nevadí. Pokud máte alergii na laktózu nebo nejíte mléčné produkty, použijte olej a rostlinné mléko. Nezískáte ale už tu výbornou máslovou chuť. Jdeme na to:

Bublanina na plech s jahodami voní i chutná po másle.

Bublanina na plech s jahodami voní i chutná po másle.

2 hrnky polohrubé mouky

1 hrnek celozrné špaldové, nebo jiné celozrné mouky

1 hrnek cukru krupice (nebo třtinového)

1 prášek do pečiva

špetka soli

1 hrnek rozpuštěného másla

1 hrnek mléka

3 vejce

dvě hrsti ovoce (jahody, maliny, švestky, třešně, višně…)

Mouku prosijte do mísky s práškem do pečiva a směs promíchejte s cukrem a solí. Přidejte máslo, mléko a vejce. Směs vyšlehejte do hladka. Těsto by mělo téct, ale ne tolik, jako třeba palačinkové těsto. Těsto se podobá těstu na bábovku.

Bublaninové těsto nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech a rovnoměrně rozprostřeme ovoce (já použila zmrazené, trochu povolené, jahody).

Bublanina se peče při 200 stupních 20 minut. Doporučuji hlídat, záleží totiž, jak vysoké je těsto. Vychladlou buchtu krájíme na kostky, které můžeme poprášit moučkovým cukrem.

Máslová bublanina je ideální nedělní snídaně nebo rychlý zákusek.

Máslová bublanina je ideální nedělní snídaně nebo rychlý zákusek.

Bublanina udělá parádu nedělní snídani, ale neurazí ani jako rychovka k nedělní kávě.

Napsat komentář